Прикормка для карася та коропа: що варити, як варити і що додавати в неї.

Зважаючи на особливості харчової поведінки, короп і карась є флегматичними рибами, які люблять добре і багато їсти. Для того, щоб в цьому переконатися, достатньо подивитися різні відео про карпфішінге: рибальські суміші, Бойл і пеллетс, зернові прикормки і різноманітні каші «йдуть» в точку лову в буквальному сенсі відрами. І це тільки стартовий закорм: надалі, по ходу риболовлі, до оснащення регулярно «доставляється» ласощі, що привертає рибу. І все б нічого, але дані добавки є досить дорогими, а тому далеко не кожен рибалка може собі дозволити подібні витрати. Вирішення даного питання криється в застосуванні всіляких каш, круп і зернових, купити які можна на найближчій фермі в великих кількостях. А для того, щоб розібратися як варити крупу для підгодовування, слід прочитати цю статтю від початку і до кінця.

Які крупи купувати в рибальському магазині?

Дивлячись на всю різноманітність, представлене в продажу, досить важко визначитися з набором каш, круп і зернових, придатних для підгодовування. Проаналізувавши досвід рибалок, ми склали список найбільш часто вживаних для лову добавок. Тим рибалкам, які не можуть визначитися, що додавати в підгодовування на карася, дана інформація буде вкрай корисною:

  • Горох (як цілісний, так і половинки);
  • Кукурудза (сушена цільна, дроблення, консервована);
  • перловка;
  • пшоно;
  • Ячна крупа;
  • Кукурудзяна крупа

Все перераховане вище є не тільки прекрасними добавками для лову білої риби, але також і цілком самостійними базовими сумішами, яка при правильному приготуванні збирає рибу нітрохи не гірше «магазинних» аналогів. Залишається лише розібратися, як правильно зібрати готову прикормку з наявних у вас інгредієнтів, які активатори клювання додавати і на що звертати увагу при приготуванні.

«Кашовар» готові суміші для лову карася і коропа!

Приготування круп і зернових досить сильно відрізняється між собою, а тому потребує диференційованого підходу. Якщо ж змішати всі наявні у вас крупи, засипати в одну каструлю і поставити на вогонь, нічого путнього з цього не вийде: в той час, коли одні крупи разварятся і перетворяться в кашу, другі все ще будуть сирими. Саме з цієї причини варити дані добавки слід окремо, а змішувати - виключно в готовому вигляді.

Цілісна кукурудза і горох

Найбільш «довгограючі» добавки з усього того, що додавати в підгодовування для коропа. Приготування їх починається за добу до варіння - саме стільки часу необхідно на замочування цих зернових добавок для риболовлі. Процес піде швидше, якщо у воду додати дрібку солі. Вона активізує всмоктування рідини, а тому вже через 5-6 годин горох і кукурудза готові до варіння.

Варяться ці зерна на повільному вогні 50-60 хвилин. Ближче до кінця рибалці слід регулярно перевіряти їх стан і не допускати розварювання. Після досягнення готовності зерна стають м'якими, але їх оболонка все ще цільна, що не лопнула. До слова, їх також можна використовувати і в якості насадки: правильно зварені горох і кукурудзу гачок пробиває з легкістю.

Дещо по-іншому йдуть справи, якщо мова йде про приготування «половинок» гороху і роздробленої кукурудзи. Ці добавки вже оброблені попередньо, а тому замочувати їх не слід. Просто засинаєте в киплячу солонувату воду і чекаєте 40-60 хвилин.

перловка

Найбільш часто використовувана в якості насадки крупа. Відрізняється чудовими атрактивними властивостями, чудово вбирає запах і «фарбується», а тому відкриває перед рибалкою неоране поле для експериментів з прикормочной сумішами для риболовлі. Рецептів приготування перловки для риболовлі - безліч, однак найбільш часто використовуються два з них:

  • Перший рецепт - традиційна варіння. Зерна перловки засипаються в киплячу підсолену воду і варяться при постійному помішуванні. Коли зернятко почне «розкриватися» - добавка готова до застосування. Для використання в якості добавки в прикормку перловку можна переварювати: її захисна оболонка лопається, а саме зерно стає м'яким і ніжним. Насадити ж на гачок таке зерно навряд чи вийде - воно буде надто легко збиватися рибою при клюванні.
  • Другий спосіб - запарювання перловки в термосі. 200-250 грам крупи засипається в термос, туди ж засипається і чайна ложка солі і все це справа заливається окропом. Термос закручується і вже через 3-5 годин перловка готова до застосування. Даний спосіб приготування можна назвати експрес цим: дуже часто він застосовується при нестачі часу. Рибалка заливає термос, закручує його і відправляється на риболовлю. Після прибуття на водойму добавка готова до застосування.

Ароматизируется перловка також досить просто: для цієї мети готові зерна пересипають необхідною ароматизатором. Перловка вбирає ароматику немов губка, а тому вже через 3-4 хвилини готова до застосування.

пшоно

Добавка номер один при лові карася та коропа. Вариться досить просто. Необхідна кількість крупи засипається в каструлю і заливається водою так, щоб її рівень був вище крупи на 3-4 сантиметри. Після закипання варіння триває 15-20 хвилин при постійному помішуванні. Як тільки вода википить, каша знімається з вогню, висипається на сито і промивається холодною водою для запобігання процесу варіння. Добавка готова!

Ячна і кукурудзяна крупа

Дані крупи можна по праву вважати експрес- добавками, що не вимагають варіння. Їх додають в сухому вигляді в підгодовування, а після зволоження вони набухають і стають готовими до застосування. Крім того, з їх допомогою можна регулювати механіку підгодовування. «Ячка» і кукурудзяна крупа чудово вбирають воду і, будучи доданими до перезволожений корм, вельми скоро «висушують» його і роблять більш активним.